Головна » 2019 » Січень » 28 » Науково-технічний переклад
16:15
Науково-технічний переклад

Шполянський  міжшкільний навчально-виробничий комбінат понад рік як переданий у комунальну власність Шполянської громади. Попри побоювання багатьох скептиків під час передачі МНВК у 2017 році про можливий занепад освітнього процесу, заклад не тільки лишився   функціонувати на належному рівні, а навпаки — значно оновився і  розширив свій спектр навчання.

Сьогодні владою міської громади фінансово підтримуються цікаві ідеї нового керівництва закладу, які дбають про втілення найбільш вдалої моделі профільного навчання, враховуючи плани на подальшу професійну освіту  майбутніх випускників шкіл. З цією метою з вересня 2018 року в закладі освіти запроваджено спеціальний навчальний курс для 30 старшокласників, переважно учнів 9 класів шкіл м. Шпола, які  здобувають знання за спеціальним курсом «Автосправа». Маючи партнерські стосунки з усіма закладами загальної середньої освіти  не тільки громади, а й району, завдяки яким МНВК вивчає шляхи поглибленого вивчення профільних предметів, у закладі дбають про осучаснення професійної спеціалізації, адже за більш ніж 40-річну історію існування комбінат  завжди забезпечував її з урахуванням затребуваних на ринку праці професій.

Знання – найнадійніший вид інвестицій. Життя змінюється, змінюються люди, з’являються нові професії, серед яких значної популярності набувають  знання з англійської мови і випускники шкіл все частіше обирають цей предмет для проходження процедури ЗНО. Враховуючи потреби учнів громади у збільшенні кількості занять із англійської мови, у закладі профільної освіти на початку грудня 2018 року (згідно відповідного рішення Шполянської міської ради) розпочалося навчання за профілем «Науково-технічний переклад» (англійська мова). За цим профілем виявили бажання навчатися учні 9-10 класів шкіл м.Шполи. Заняття із вивчення іноземної мови проводяться щосуботи в зручний для школярів час — упродовж 6-ти годин.  Вивченням англійської мови з учнями займається молодий педагог Скотарівського НВК «ЗДО-ЗОШ І-ІІ ступенів» Уляна Маштепа, яку в порядку сумісництва  призначили  у комбінат.

У процесі навчання та  формування груп виявилося, що охочих навчатися за цим профілем значно збільшилося. Як наслідок, виникла потреба внести зміни до робочого навчального плану МНВК шляхом залучення 6 резервних годин  та відкриття ще однієї групи  для вивчення основ науково-технічного перекладу.

З 19  січня під керівництвом досвідченого педагога  Інни Люшин, яка викладає англійську мову в Кримківському НВК, розпочалися заняття ще для 17 учнів шкіл міста на базі комбінату.

 

Виключно безоплатне навчання в МНВК – це альтернатива, як показує життя, затребуваному й недешевому в Шполі репетиторству з англійської мови, це можливість поглибити знання, підготуватися до ЗНО, визначитися із вибором майбутньої професії, можливо, й перекладача, без  значних витрат із батьківських гаманців, у вихідний день та ще й протягом  шести годин поспіль.

Організаційна форма модернізації освітнього процесу, яка впроваджується адміністрацією міжшкільного комбінату є продуктивною для обслуговування всіх закладів загальної середньої освіти  Шполянщини. Навчальні групи сформовано  із  учнів різних шкіл. Головне — враховано освітні потреби, нахили, здібності, а також стратегічно  важливий для майбутнього самовизначення вибір 145 школярів, підтриманий їхніми батьками,  керівництвом та депутатами Шполянської міської ради.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 200 | Додав: plalla | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar